Haber

Okan Buruk’tan sezonun kalan bölümüyle ilgili açıklama

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 2022 Dünya Kupası nedeniyle SporToto, Muhteşem Lig’de iyi bir ara vermelerinin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Okan Buruk, Dünya Kupası arasında Antalya’da düzenlenen kampta basın mensuplarıyla görüşmeye geldi.

Birçok genç oyuncuyu kampa getirdiklerini ve bu oyuncuların performansından memnun olduklarını ifade eden Buruk, “Sakatlık, milli takım, hastalık. Hepsinden çok memnunuz. Sakatlıklar olmasa da oynardık. . İlk 11 çıkabilir.” söz konusu.

Süper Lig’in ilk bölümünde güçlü bir fikstürden çıktıklarını kaydeden 49 yaşındaki teknik adam, “Fikstürler zordu. Biz yeni bir takımız. Yönetimin gelişi, benim başlangıcım, gelişi” Oyuncuların bir kısmı geç kaldı.Transferin son gününde 5 transfer yaptık ama hep kazanmak zorundaydık.Zirvede.Fikstür olabilmek değerliydi.Fikstür olarak bizim için zordu.Bizim için zordu. 8 deplasman 5 iç saha maçı oynadık.İkinci yarı bizim için avantaj olur.Puan anlamında daha yüksek puanlar alabilirdik ama kafa kafaya gitmemiz bizim için değerliydi.İlk 11 giriş çıkış , rotasyonlar.”Geçen seneden bir kadromuz yok. Fenerbahçe’nin bir takımı vardı ve üzerine koydu. Trabzonspor bir değişime gitti. İlk 11’e baktığımızda geçen sezondan çok az oyuncu var.” dedi.

“Bir arkadaşım, ‘Tam da öğretmeni kovulacak fikstür bu’ dedi. söz konusu”

“İmza attığım ilk günden itibaren ‘Şampiyon olacağız. Hedefimiz şampiyonluk’. Dedim.” Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Galatasaray’ın şampiyonluktan başka hedefi olamaz. İlk başladığımızda az oyuncuyla antrenmanlara başladık. Az oyuncuyla kampa gittik. Kadroyu oluşturmak uzun zaman aldı. Açıklanan fikstür 14. haftaya kadar zordu, bir arkadaşım ‘Tam da hocayı kovduracak fikstür bu’ dedi. Hocaların hep derdi vardır.Bazen şampiyon olursun sonraki dönem bırakırsın.Son yıllarda ben ve Sergen hocanın yanındayız.Son 3 şampiyondan 2’si sonraki dönem ayrıldı.Dün yok dün. futbol. Her zaman bugün ve yarın vardır.”

İlk bölümün sonlarına doğru takımının performansının arttığını hatırlatan deneyimli teknik direktör, “Bazı maçlarda parça parça oynadık. Kontrolümüzde olan oyunu devam ettirmemiz gerekiyor. Artık orta sıra geldi, oyuncular milli takıma gitti. Takımlarda sakatlıklar oldu ama bir an önce kaldığımız yerden performansı yakalamamız gerekiyor.” değerlendirmesini yaptı.

“Icardi her zaman gündemde”

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Arjantinli yıldız oyuncu Mauro Icardi’nin sürekli sakatlıklarla veya izinlerle gündeme geldiğini söyledi.

İcardi’nin takımın sahibi bir futbolcu olduğunu vurgulayan Buruk, şunları kaydetti:

“Her şey benim kontrolümde gelişiyor. Benim dışımda hiçbir şey yok. Sonuçta bizde robot yok. Hepsinden aynı şeyi bekleyemeyiz. İçimizde ve diri değerli oyuncularımızı tutmakta. Bazılarında sorun var. özel hayatlarıyla, bazılarının psikolojik sorunları var. Hepsini kabul edin ve onlara gerçek bir hayat verin.” Yaklaşarak onları grupta tutmamız gerekiyor. İsim olarak en yüksek mesleğe sahip oyunculara sahibiz. Hepsi birbirinden güzel karakterler. İşte bu yüzden şanslıyım. Icardi de çok çalışkan bir oyuncu. Sakatlanmadan önce 5 gün boyunca çok iyi antrenman yaptı. Topuk pası verirken sırt kasında sorun oluştu. Karakter “Bazen dış oyuncular yanlış değerlendirilebiliyor. Takımının sahibi, seyirciyle çok yakın. İcardi buraya çok çabuk alıştı ama sakatlandı. Burada neden tedavi yok diye konuşuluyor. Bazı oyuncular sakatlanınca istedikleri yerde tedavi olacaklarını sözleşmelerine yazıyorlar. Bu bizim için değerli.” olan oyuncunun büyük dönüşü

“Icardi’nin kalmasını istiyor musun?” sorusu üzerine Buruk, “Galatasaray için santrafor çok önemli bir mevki. Hepimiz istiyoruz ama erken konuşuyoruz. Sezonu bitirmemiz lazım. Rashica’da da aynı şey oluyor. bizimle devam eder belki ama bu konular için erken.” dedi.

“Her antrenör Ronaldo’yu ister”

Okan Buruk, İngiltere’nin Manchester United ekibiyle sözleşmesini fesheden Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’yu her teknik direktörün isteyeceğini belirtti.

Dries Mertens ve Juan Mata’nın takımın ağabeyleri olduğunu ifade eden Buruk, “Transfer döneminde oyuncularla ilgili bilgi aldık. Avrupa’da çalıştığımız bir firma var. Karakter analizi ile ilgili raporlar aldık. Hem ben, hem eşim. takımımız ve kulübümüz birilerine çok çabuk ulaşabiliyor.Geçen sene PSG takımına ulaştık ve “Icardi’nin artılarını eksilerini sorabiliriz. Mata ve Mertens hem çok güzel futbolcular hem de yaş ve karakter olarak kardeşler. Stadyumumuzdan, seyircimizden, dışarıdaki coşkudan, futbol sevgisinden çok etkilendiler. Bunun da mülkiyet üzerinde etkisi var.” şeklinde görüş bildirdi.

Acı, “Ronaldo gibi bir ağabey ister misin?” sorusuna, “Koçlar ne kadar güzel oyuncu istiyor. Öğretmenler istemekten vazgeçmiyor.” cevabı verdi.

“Memnun olmadığım maç Kayserispor”

Okan Buruk, takımının ilk 13 maçtaki performansını beğenmediği tek maçın 2-1 yenildikleri Yukatel Kayserispor maçı olduğunu söyledi.

“Kendim için zafer ya da yenilgi hakkında yazmıyorum. Bu bir grup işi.” Buruk’un sözleri şöyle:

“Birlikte oynadığımız oyuncular çok iyi. Daha iyisini yapmaları gerekiyor. ‘Tüm sorumluluğu üstlendim. Oyuncunun hiçbir sorumluluğu yok.’ Diyemezsiniz Oyuncunun da Sorumluluğu Var Oyuncularla Birlikte Oynarız Ben Seçerim Antrenman Hazırlarım Oyuncunun da En İyi Performansını Vermesi Gerekir Benim Mutlu Olamadığım Maçta Bizde Maç olarak en kötüsü Kayserispor maçıydı.”

“Emre ve Başakşehir’i başarılı buluyorum”

Galatasaray Teknik Direktörü, eski takım arkadaşı Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı Medipol Başakşehir’i Süper Lig’in ilk bölümünde başarılı bulduğunu vurguladı.

Ligin 14. haftasında 7-0 mağlup oldukları maçın ardından yakın arkadaşı Emre Belözoğlu ile görüşüp görüşmedikleri sorusuna Buruk, “Maçtan sonra görüşmedik ama sonuçta futbol bu. Birbirlerini yendiler. Başakşehir bu sene en iyi futbol oynayan takımlardan biri. Avrupa’da başarılılar. Kazandılar, az gol yediler. Genel olarak Emre ve Başakşehir’i başarılı buluyorum.” ifadeleri kullandı.

“Yusuf Demir’den beklentimiz yüksek”

Tecrübeli teknik direktör, 19 yaşındaki forvet oyuncusu Yusuf Demir, beklentilerin yüksek olduğunu dile getirdi.

Yusuf’un 18 yaşında Barcelona’ya transfer olduğunu hatırlatan Buruk, “Yusuf takımımıza geç katılan oyunculardan biri. Kendisinden beklentilerimiz yüksek, değerli bir yatırım yaptık. Çok genç bir futbolcu. Oynamak için öyle bir yetenek var ki Barcelona’da oynadı Yusuf “Onu Barcelona’daki seviyesine, isteğine ve motivasyonuna kavuşturmalıyız. İyi çalışıyor.” dedi.

Yabancı oyuncu kuralından dolayı sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Buruk, “Türk oyuncularımızdan Kerem son maçta çok iyi bir oyun sergiledi. Abdulkerim geldiği zamana göre çok daha özgüvenli ve rahat oynuyor. Oyunculuk yapmaya başladı. ağabey ve takımın lideri olarak.Sol bekte Türklere döndük.Kazımcan ve Emre.Orada paylaşıyor.Nasıl Rashica gelip formayı aldıysa, Yusuf da formayı alıp devam edebilir.” değerlendirmesini yaptı.

Barış Alper Yılmaz’ın da önemli bir potansiyele sahip olduğuna değinen Okan Buruk, “Geçen sene Barış’a yatırım oldu. İstekli, genç ve çalışkan bir oyuncu. Zaman zaman istediğini sahaya yansıtıyor. Daha kısa sürede formayı almak için “Bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ancak bu iradesinden dolayı hata yapabilir. Oyunda kalması, topa daha çok dokunması gerekiyor. Potansiyeli, hızı, top sürmesi, kafadan vuruşu ve şutu var. Ayrıca geliştirmesi gereken yönleri var. O çok genç.” görüşünü paylaştı.

“Icardi, Arjantin’de işe alınmalıydı”

Hırvatistan, Arjantin, Fas ve Fransa’nın yarı finale çıktığı Dünya Kupası’nda favorilerini açıklayan Buruk, “Fransa benim için öne çıkıyor” dedi. söz konusu.

Acı, “Icardi Arjantin’de askere alınmalı mı?” sorusu üzerine, “Bence Icardi son maçlarda takımda olmalı. Arjantin’de net bir forvet yok. Bence Icardi her zaman takımda olmalı.” cevabı verdi.

Transfer çalışmaları

Okan Buruk, yaklaşan transfer dönemine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Transfer gündeminde olduğu iddia edilen Olympique Lyon’da forma giyen Moussa Dembele ile ilgili Buruk, “Dembele iyi bir oyuncu. Kadrosunda uzun süreler geçirmedi. Sözleşme süresi sonunda sözleşmesi bitiyor. Tüm kulüpler için iyi bir seçenek ama devre ortasını bulmak sorun oluyor. Takımda farklı tipler var. Oyunculara ihtiyacımız var. Transferin başlamasına daha bir ay var. Bu süre zarfında ne olacağını bilmiyoruz. Transfer için hazırlanıyoruz. Her pozisyonda her şey olabilir. Liste yapıyoruz ama şu anda harekete geçtiğimiz bir şey yok.” değerlendirmesini yaptı.

Her pozisyon için hazırlandıklarını kaydeden Buruk, şöyle konuştu:

“İkinci yarı çok daha ağır ve çekişmeli geçecek. Rakibimizin takımında bir zenginlik olduğunu görüyoruz. İlk 11’den oyuncu olmayınca hiç soru işareti bırakmadan ve düşünmeden yedek kulübesinden oyuncu seçmeliyiz.” Kalabalık bir kadromuz da var. Kullanamadığım birçok oyuncu var. Bu transfer ve hazırlık maçları bizim için bir ölçü olacak. Sol bekte Türk oyuncularla devam etmeyi planlıyoruz. Kalecileri olan 33 kişilik bir takımımız vardı. Her ne kadar oyuncu almamış olsak da şampiyonluk için yeterli kadroya sahibiz. Ancak mümkünse kadroyu güçlendirmeyi düşünebiliriz. Her şey önümüzdeki ay belirlenecek.”

Okan Buruk, Onur Bulut, Samet Akaydın, Uğur Çiftçi, Rıdvan Yılmaz, Halil Akbunar ve Deniz Undav ile ilgili sorular üzerine şunları söyledi:

“Bütün maçları takip ediyoruz. Onur’la ilgili haberler var ama şu anda iki sağ bekimiz var. Uğur ile herhangi bir girişimde bulunmadık. Kerem’e, Yunus’a ve elimizdeki Türk oyunculara güveniyoruz. Kerem ve Yunus iyi oynadılar. Geçen dönem Galatasaray formasını hak ettiler.Son maçta Kerem’in performansı yanındaki oyuncular iyi oynadığı için arttı.Türk oyuncularıma çok güveniyorum.Bunun bir problem olduğunu düşünmüyorum.Ayrıca oyuncu bulamıyorsunuz. milli takımda bazı pozisyonlarda mesela Ferdi sol bekte sonuncu oldu o da 10 numara sol bek de evrildi ülke futbolunun geneline bir karamsarlık var sol bek bir sorunlardan bahsetmiyorum ama Kazımcan genç bir oyuncu.İleride daha iyi şeyler yapacak.Tüm oyuncuları izliyoruz.Ocak ayında bir birikimimiz olacağını tahmin ediyoruz.Rıdvan, Halil ve Deniz yeterli oyuncular.Devamı da gelecek. Ocak ayında oyuncular belli bir formda çıkabilir ama şu an bir görüşmemiz olmadı. hayır.”

“Burada kaldım ve savaştım”

Sezon başında takımda fazla vakit bulamayacağını düşündüğü için ayrılan oyuncularla ilgili sorulan sorular üzerine Buruk, futbol kariyeri boyunca Galatasaray formasını giymek için mücadele ettiğini hatırlatarak, “Emre Kılınç 3. kez gitmek istediğini söyledi. Sezon başında defalarca.Sonlara geldiğinde kendisine izin verdik.Emre Akbaba da bire bir gitmek istedi.O oynamak istedi.Anlıyorum saygı duyuyorum.Ben de oynamadım. ama ben Galatasaray’da kaldım.1996’da ayağımı kırdıktan sonra oynamadığım çok zaman oldu.Oraya gitmeyi veya başka yerde oynamayı hiç düşünmedim.Burada kaldım ve savaştım.Galatasaray’da oynamak çok değerli ve maliyetli. … Takımda ilk 11’de oynadığında daha memnun kalacağını sanan kimseye bir şey söyleyemezsiniz.” yorumunu yaptı.

“Yabancı oyuncu kuralında tüm teknik direktörler zorlanıyor”

Okan Buruk, yabancı oyuncu kuralının tüm teknik direktörleri zorladığını belirtti.

Türk oyunculara zaman tanımak istediğini kaydeden Buruk, “Yabancı oyuncu kuralında bütün teknik direktörler oyuncu değişikliğinde zorlanıyor. Ben de Türk oyuncunun daha çok oynamasını istiyorum. Bu benim ve kulübün elini daha çok rahatlatıyor ama daha çok Türk futbolcunun elini rahatlatıyor” dedi. Oyuncu üretim sistemini oluşturmadan kulüpleri buna zorlamam doğru değil.Türk futbolunda rekabetin başarıyı getireceğini düşünüyorum.” ifadeleri kullandı.

“Mertens’i oğlum Ali Yiğit tavsiye etti”

Okan Buruk, oğlu Ali Yiğit’i Galatasaray’ın başarısından motive ettiğini söyledi.

Ağır bir hastalığı atlatan ve takıma sevinç kaynağı olan Ali Yiğit’in okulu nedeniyle kampa gelemediğini belirten Buruk, “İki mağlubiyetimiz var. Burada olmayı çok istiyordu. Burası ona da moral veriyor. Futbolu ve oyuncuları çok iyi tanıyor. Bazen bize bir şeyler söyler. Bana önce Mertens’i tavsiye etti.” dedi.

Ekip içi gelir farklılıkları

Buruk, grup içindeki gelir dağılımında yüksek maaş alan oyuncuların yeterli performans gösteremediği dönemde zor olduğunu anlattı.

Oyuncuların ortasındaki gelir dağılımlarının takımları nasıl etkilediğine ilişkin soruyu yanıtlayan Buruk, şunları söyledi:

“Eski grubunda kazandığını yurt dışından gelen oyuncuya vermek zorundasınız. Türk oyuncunun elinde yaptığı kontrat bedeli zamanla değer kaybediyor. Bunda düzelmeler var. Zaman zaman mutsuzluklar olabiliyor ama kulüpler bütçelerini bu şekilde dengeleyebilirler.Herkes gruptaki tüm oyuncuların birebir para kazanmasını ister ama durum bu.Farklılıklar var.Bence asıl sorun yüksek para alan oyuncuda ve bunu yapanda Gruba katkı sağlamaz.Yüksek para alıp gruba katkı sağlayan oyuncuda sorun yoktur.O zaman diğer oyuncular onu kabul eder.İyi maaş alıp takıma katkı sağlamayan oyuncu varsa takımın istikrarı takım düşüyor.”

Fenerbahçe derbisi

Buruk, Süper Lig’de 8 Ocak 2023 Pazar günü Fenerbahçe ile yapacakları derbiyi kazanmak istediklerini söyledi.

İki takımın da birbirini iyi tanıdığına dikkati çeken Buruk, “Fenerbahçeli futbolcular ve takım bizi ezberliyor, biz onları ezberliyoruz. Rakiplerinizden de puan kaybetmelerini bekliyorsunuz. Rakibimizin ne oynadığını görüyoruz. Futbol var. İkisi de.” gruplar birbirini tanıyacak ruh halim takım istikrarından yana iyi 11’lerin devam etmesini istiyorum her maç değerli ama rakibinizle oynayınca daha da değerli oluyor herkes fenerbahçe galatasaray derbisini bekliyor .Umarım güzel ve kaliteli bir maç olur.Her maçımızı kazanmak istiyoruz.” sözlerini bitirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler