Bakan Göktaş: 8’inci Aile Şurasını düzenliyoruz
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Cumhuriyetimizin 100. yılında ‘Türkiye Yüzyılında Ailemiz, Geleceğimiz’ ana temasıyla düzenleyeceğimiz 8. Aile Şurası Ankara’da gerçekleştirilecek. 26-27 Ekim tarihlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla.”
Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aile kurumuna verdiği özel değer doğrultusunda Aile Meclislerinin, aile politikaları ve aileye ilişkin sosyal hizmetlerin ulusal ölçekte tartışıldığı bir platform oluşturması açısından değerli bir geleneği temsil ettiğini söyledi. . Göktaş, son konseyin 2019 yılında “Aileye Değer, Türkiye’ye Değer” temasıyla gerçekleştirildiğini hatırlattı.
Aile kurumunun ve aile içinde kazanılan değerlerin korunmasına yönelik bütüncül bir yaklaşımla yürütülen kapsamlı ve sistemli çalışmaların ülke açısından önemli olduğunu değerlendiren Göktaş, bakanlık olarak çok taraflı bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünün altını çizdi. ‘Güçlü Birey, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye’ anlayışı.
Göktaş, “Aile kurumunun güçlendirilmesi konusunda sağlam bir vizyon geliştirmek amacıyla Cumhuriyetimizin 100. yılında ‘Ailemiz, Türkiye Yüzyılında Geleceğimiz’ ana temasıyla düzenleyeceğimiz 8. Aile Şurası’nı, Değerlere sahip çıkma ve karşılaştığı tehditlerle mücadele etme projesi, 26-27 Ekim tarihlerinde Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilecek.” da gerçekleştirilecek. Konseyin kazanımlarının kalıcı olacağına inanıyorum” dedi.
Bakan Göktaş, bakanlık olarak şura hazırlık çalışmaları kapsamında sahadaki ihtiyaçları belirlemek, il teşkilatındaki çalışanlar ve yerel paydaşların tespit ve önerilerini almak amacıyla 81 ilde Aile Çalıştayları düzenlediklerini hatırlattı. 15 binden fazla hanede gerçekleştirilen saha çalışmasının meclis temalarının ve pano içeriklerinin oluşmasına değerli katkı sağladığını sözlerine ekledi. sağladığını vurguladı.
6 KURULDA GÖRÜŞÜLECEK
Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek konseyde müzakere konularının 6 başlıkta toplandığını belirten Göktaş, şöyle konuştu: “‘Nüfus ve Demografi: Toplumu Yeniden Düşünmek Yaşlanan Dünyada Aile’, ‘Çevre ve İklim: Olası Krizler Karşısında Aile’, ‘Aile ve Hukuk: Kurumlararası İşbirliği’, ‘Dijitalleşme Sürecinde Aile: Kriz mi Fırsat mı?’ başlıkları altında 200 makale, ‘Sosyal Gelişim ve Aile: Sosyal Refahın Adil Paylaşımı’, ‘Yaşam Döngüsü ve Aile Dayanıklılığı: Ailenin Güçlendirilmesine Yönelik Öneriler’ 100’ün üzerinde katılımcıdan oluşan 6 komite oluşturuldu. Bundan sonra iki gün titizlikle değerlendirilecek ve aileye ilişkin bütünsel politikalarımıza ışık tutacak” dedi.
Oluşturulan 6 komitede toplam 220 katılımcının yapacağı görüşmelerin aile merkezli toplumsal sorunların tespit edilip analiz edilmesine, aile bütünlüğünün güçlendirilmesine ve toplumsal refahın artırılmasına yönelik politikaların oluşturulmasına katkı sağlayacağını belirten Göktaş, şöyle konuştu:
“Meclis hazırlık çalışmaları kapsamında yürüttüğümüz 81 il çalıştay ve saha araştırmasının sonuçları ve 8. Aile Şurası sırasında elde edilen tüm veriler Aile Güçlendirme Vizyon Belgesi için güncel ve güvenilir bir kaynak olacaktır. ve 2024 yılında yayınlayacağımız Eylem Planı. Bu belgede kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve diğer ilgili kuruluşların aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik izleyeceği strateji, hedef ve faaliyetlerin yer alması planlanmaktadır. 2024-2028 yıllarını kapsayan evlilik ve aile üyeleri. “Cumhuriyetimizin 100. yılında ‘Türkiye Yüzyılında Ailemiz, Geleceğimiz’ diyerek toplumumuzun temeli olan aileyi güçlendirecek politikaları belirlemek ve uygulamak için çalışmaya devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)